La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV clausurarà el Congrés Internacional de Directors d’Orquestra

COMPARTIR:

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana serà protagonista en el Congrés Internacional de Directors d’Orquestra, que se celebra per primera vegada a València fins a divendres 13 de gener. Es tracta d’una trobada que organitza anualment la International Conductors Guild (ICG), considerada l’associació de directors d’orquestra més important del món.

El fòrum compta amb la col·laboració de AESDO, Associació Espanyola de Directors d’Orquestra, la Berklee College of Music, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra de València, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, el Conservatori Municipal de Música José Iturbi de València i el Palau de les Arts.

Entre les activitats del congrés es realitzaran ponències i taules rodones amb temes específics del món de direcció. Hi haurà també un homenatge al mestre Jesús López Cobos, un taller de direcció dedicat a la interpretació d’àries d’òperes i romanços de sarsuela impartit pel director d’orquestra Cristóbal Soler amb la col·laboració de joves músics de l’orquestra de la FSMCV, i un assaig obert de l’Orquestra de València per a les persones participants del congrés, dirigit pel titular de la formació, Alexander Libreich.

El congrés es clausurarà amb un concert a càrrec de la Jove Orquestra de la FSMCV i la solista vocal Lorena Valero. El recital se celebrarà el divendres 13 a les 19.30 a la Sala José Roca del Conservatori Municipal José Iturbi. L’entrada serà gratuïta fins a completar aforament.

La presidenta de FSMCV, Daniela González, ha remarcat l’oportunitat per a la Jove Orquestra Simfònica federada «en una trobada de rellevància internacional». «Per a nosaltres implica un pas més en el reconeixement i difusió d’esta formació plena de talent, en gran part gràcies a la figura del seu director, Cristóbal Soler», ha expressat González.

Sobre la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada com una unitat artística d’alt rendiment amb uns clars objectius pedagògics i artístics: fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en el si de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues escoles de música; així com detectar, impulsar i fomentar el talent jove, oferint als músics una primera experiència dins d’un entorn orquestral semiprofessional.

La formació articula les seues temporades artístiques sobre la base de dos trobades pedagògiques anuals, coincidint amb períodes no lectius, d’aproximadament una setmana cadascun, que conclouen amb una sèrie de concerts amb el repertori programat. La unitat va debutar en 2014 en el Palau de la Música de València i ha desenvolupat la seua activitat en un gran nombre d’auditoris de la Comunitat Valenciana. Baix la direcció de Cristóbal Soler, el curs passat va fer un pas per al seu reconeixement, actuant en escenaris com el Teatre Monumental de Madrid.

ALTRES NOTÍCIES