Gràcies i fins sempre, mestre!

COMPARTIR:

Aquest cap de setmana rebíem la tristíssima notícia de la defunció del mestre Henrie Adams, una de les figures més influents en l’àmbit de la música simfònica de vent, el treball del qual mai podrà desvincular-se de la música i les agrupacions musicals de la Comunitat Valenciana, especialment a Buñol i Chelva.

Nascut a Thorn (Països Baixos), va estudiar oboé i direcció al Conservatori de Maastricht. Afortunadament per al món cultural valencià i espanyol, la seua trajectòria musical el va lligar a la nostra terra, on va treballar més de trenta anys.

Ací va dirigir la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i, en 2006, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV. També va dirigir l’Orquestra de València i en 2008 va agafar la batuta de l’Orquestra Simfònica de Castelló amb la qual va fer el seu últim concert en desembre de 2021, acomiadant-se amb una emocionant 9ª de Beethoven.

La Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra de Càmera Sinfonietta de Maastricht, agrupacions de La Haya, Brusel·les, Suissa, Madrit, Corunya, Alacant, EEUU…, són només alguns exemples d’un currículum impressionant 

Gràcies, mestre, per la música que ens vas regalar i pels centenars de músics que vas formar i que ara continuen el teu llegat.

Que la terra et siga lleu.

ALTRES NOTÍCIES