El Retrobament, per fi junts de nou

COMPARTIR:

Este diumenge 13 de novembre se celebrava a Alborache la XX Trobada Comarcal d’Escoles de Músiques de la Foia de Buñol – Chiva.

L’activitat, que en principi estava programada per a setembre i a causa de la climatologia es va posposar al passat cap de setmana, va comptar amb 10 de les 12 escoles que conformen la comarca: la CIM Santa Cecilia de Yátova, La Paz de Siete Aguas, L’Artística de Chiva, L’Harmònica de Buñol, Santa Cecilia de Macastre, La Lira de Cheste, Unió Musical de Yátova, SIM Primitiva d’Alborache, Unió Musical de Godelleta i Associació Musical Verge del Rosari de Dos Aguas. L’Artística de Buñol i la Unió Musical Millarense no pogueren assistir a causa del canvi de dates.

Els protagonistes, aproximadament uns 750 alumnes de les escoles de la comarca, van omplir els carrers d’Alborache de música, color i vida, després d’estar 2 anys sense celebrar la trobada. Després del dur pas de la pandèmia i la reinvenció de les escoles musicals, per a Ricardo Sales, vicepresident de la FSMCV i president Comarcal de la Foia de Buñol – Chiva, aquest ha sigut el “Retrobament en el qual per fi hem pogut estar junts de nou”. Sales ha afegit que “Les escoles es van esforçar molt durant els últims dos anys, es van reinventar i van crear aules virtuals, però es va perdre el contacte humà, que ara s’ha recuperat. Des de 2019, a Millares no celebràvem cap d’aquestes activitats comarcals i la gent tenia moltes ganes de veure’s i de trobar-se”.

En total uns 1.200 participants van omplir la localitat, celebrant que aquesta edició, que compleix el seu vint aniversari, i que s’ha convertit en un dels esdeveniments comarcals “més rellevants” de la Comunitat per la convivència dels músics més joves dels municipis de la zona, així com per la labor cultural i promoció de les escoles de música i la vertebració comarcal. A més, en ell es promouen valors com la convivència, la participació, el respecte i la tolerància, entre altres.

Durant la jornada es va realitzar un ampli programa d’activitats com a jocs, tallers i altres activitats en la plaça d’Espanya i en la zona del col·legi públic. Tampoc va faltar la desfilada dels alumnes de les escoles de música per tot el municipi, que va començar a les 13.00 i que va culminar en el poliesportiu on les autoritats pertinents van guardonar a cada societat amb les corresponents insígnies, i el tradicional tancament de l’acte en el qual tots interpretaran conjuntament “València” de Padilla.

Esta activitat, que forma part de la “Campanya d’activitats comarcals” de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) prepara ja la següent edició que està previst que se celebre en 2023 en la localitat de Yátova, complint amb la tradició rotatòria que es realitza des de fa ja dos dècades.

ALTRES NOTÍCIES