Més de 1.300 persones es reuneixen a Torrent en la XXI Trobada de Bandes Juvenils de l’Horta Sud

COMPARTIR:

Dissabte passat 15 d’octubre, la ciutat de Torrent va acollir la XXI Trobada de Bandes Juvenils de la Comarca de l’Horta Sud.

En total van ser 21 les societats que van participar desfilant des de les 18:30h de la vesprada fins a les 19:45h, hora a la qual es van unir totes les bandes en una, en la coneguda plaça de la torre, de Torrent.

Com cada any, es va convidar a una Societat Musical de fora de la Comunitat, i en aquesta ocasió va ser la Unió Musical de Minglanilla, Conca, la que va participar en tots els actes i a la qual se li va animar a conéixer el que suposa el teixit musical valencià i fins i tot a exportar aquest model musical, únic en el seu estil.

Aquesta banda de Minglanilla va ser l’antepenúltima a desfilar, seguida de la Unió Musical de Torrent i del Cercle Catòlic de Torrent que va tancar la desfilada. L’ordre de les dues bandes amfitriones es va triar mitjançant un sorteig que atorgava l’honor de la clausura a una banda i l’honor de dirigir la macrobanda a l’altra, la qual cosa va propiciar que Bernardo Mora Fandos, el director de la banda de la Unió Musical de Torrent, siga el que dirigira el concert que es va oferir a la plaça.

El president comarcal, Vicente Lluna Taverner, va al·legar que “fem d’aquesta Trobada un gran reconeixement a tota la gent que ha treballat molt intensament, músics, directors i directores, juntes directives, professors i professores de les Escoles de Música i alumnes per fer possible que, de nou enguany, ens ajuntem a Torrent amb més ganes que mai. Agrair a l’Ajuntament de Torrent la seua total predisposició per a acollir aquest gran esdeveniment, emmarcat dins de l’Any de la Música de la població, i a les Societats Musicals amfitriones, el Círculo Católico i la Unió Musical de Torrent per haver sigut un gran exemple d’agermanament i col·laboració mútua perquè aquest acte ha sigut un gran èxit.”

El mateix Lluna tenia dubtes sobre l’assistència a l’esdeveniment a l’ésser en una data tan pròxima a l’inici del curs, però no ha sigut així “ha sigut una manera de posar en valor a la gent jove, als quals estan començant i a les escoles de música i, després de dos anys hem tornat a fer l’esdeveniment amb més gent que l’edició anterior a la pandèmia. S’ha notat que la gent tenia ganes; és un moment social molt important i molt positiu i a més aquests actes són una manera d’arribar des de la Federació al Músic de carrer, d’unir-los” afegia.

ALTRES NOTÍCIES