València reunix més de 3.200 músics en el Certamen Internacional de Bandes de Música

COMPARTIR:

Del 13 al 21 de juliol de 2024, València es convertirà en la capital mundial de la música de vent amb la celebració de la 136a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”. L’alcaldessa de València, María José Catalá, va presentar l’esdeveniment en el Palau de la Música, qualificant-lo com un “referent musical a nivell mundial” i assegurant que esta edició “serà excepcional”. 

Catalá va destacar l’esforç i la dedicació de l’organització i de les societats musicals participants. “Enguany hem duplicat pràcticament el seu pressupost, aconseguint quasi els 600.000 euros, la qual cosa suposa el doble de la quantitat dedicada en 2023. A més, hem incrementat en un 45% la dotació econòmica destinada als premis i incentius per participar”, va afirmar l’alcaldessa.

L’edició d’enguany comptarà amb la participació de més de 40 bandes, incloent 21 en concurs, 4 convidades i 17 en actuacions prèvies, sumant un total de 3.175 músics. S’espera una afluència de públic pròxima a les 15.000 persones. A més, per primera vegada en la història, el certamen serà retransmés íntegrament per la televisió autonòmica À Punt, cobrint tota la secció d’honor. 

El certamen es desenvoluparà en diversos llocs emblemàtics de la ciutat, incloent-hi el Palau de la Música, que torna a acollir el concurs després de cinc anys de reformes. La programació de l’esdeveniment inclou concerts, conferències i taules redones que es duran a terme del 13 al 17 de juliol, abans de l’inici oficial del concurs. 

Durant el festival, es reconeixerà a persones destacades per la seua contribució a la música de vent. Enguany, els homenatjats seran: el prestigiós director i compositor Salvador Chulià Hernández i, a títol pòstum, el periodista Octavio Hernández Bolín. Chulià, conegut pel seu programa “Les nostres Bandes de Música” i la seua plataforma web homònima, qui ha sigut un important promotor del certamen i de la música simfònica, ha compost més de 400 obres i ha sigut premiat en diversos concursos. 

Per a més informació sobre el certamen i la seua programació, els interessats poden visitar el lloc web oficial en cibm-valència.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES