Violincheli Brothers: dos prodigis disposats a emocionar juntament amb la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

COMPARTIR:

Els germans Pablo i Alejandro Turlo tenen 18 i 16 anys. El seu virtuosisme prematur tocant el violoncel i el violí els ha portat a conquistar al públic d’escenaris imponents i concursos tan mediàtics com Got Talent España. Este mes de setembre s’enfronten a un nou i estimulant repte: girar amb la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV interpretant New emotions, una suite composta per obres de grans noms, de Bach a Chick Corea, i orquestrada per Pau Cháfer.

Al Compàs. Quan va despertar la vostra passió per la música?

Violincheli Brothers. Des de molt prompte: als 4 anys, ja que els nostres pares ens van posar un cello i un violí a les mans. Començàrem i ens va encantar; ho recordem com un joc que a poc a poc es va tornar més exigent en tots els sentits.

AC. En quin moment, després de quin concert o concurs, vau saber que volíeu dedicar-vos en cos i ànima als vostres instruments?

VB. No tenim un moment concret. Vas creixent en edat i maduresa en este món musical tan exigent i hi ha experiències en concursos o concerts que resulten més satisfactoris i et motiven molt. Però també hi ha decepcions que, quan passa el temps, et fan vore que et fan créixer per moltes raons… 

AC. Conteu-nos quin ha sigut el concert més especial de la vostra carrera i per què.

VB. Un moment especial i crucial per als dos va ser quan estrenàrem el nostre primer espectacle amb 14 i 12 anys en el Palau de la Música de València. Vam estar un any treballant amb Pau Cháfer, el nostre pianista i arranjador, amb el director d’escena i dramaturg de l’espectacle Joaquín Daniel. Vam aprendre molts conceptes que han aportat molt a la nostra formació. En l’estrena vam reunir 4.000 espectadors en quatre funcions. Va ser molt especial i ens va motivar molt tocar junts. Intentàrem deixar el nostre segell en cada interpretació… A més, per descomptat, alguns dels concursos en els quals hem sigut premiats ens han motivat molt, com ser finalistes de Got Talent España 2021, on en cada eliminatòria es plantejaven reptes amb les interpretacions, amb nous arranjaments i enregistraments en directe per a un programa amb milions d’espectadors… Això ens va fer créixer molt com a artistes.

AC. Havíeu tingut fins ara alguna relació amb les societats musicals de la Comunitat Valenciana? 

VB. La veritat és que no perquè mai hem tocat en banda o orquestra de societats musicals, encara que sí que ens haguera agradat, per l’ambient tan meravellós que es crega en aquestes institucions.

AC. Com va sorgir la possibilitat de girar al costat de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i què és el que més us motiva d’actuar amb aquesta formació?

VB. Els nostres pares ens van informar que es va obrir una convocatòria i ens va motivar presentar-nos per molts motius, sobretot perquè sabem que en els últims anys esta orquestra, amb la direcció artística de Cristobal Soler, porta temps oferint un nivell artístic molt alt. Per descomptat, el fet que es faça una gira nacional i a més poder estrenar a Espanya el nostre repertori simfònic arreglat per Pau Cháfer i Xavier Piquer ens motiva doblement.

AC. Què podeu explicar-nos de New emotions: quins reptes implica esta suite per als músics i què creieu que sentirà el públic en escoltar-la?

VB. És un concepte que pretén moure les emocions per al públic habitual de música clàssica. Té un llenguatge innovador en el qual es combinen peces clàssiques amb altres gèneres a través d’una mirada personal i atrevida. El públic dels nostres espectacles és molt efusiu i acaba molt entusiasmat amb les interpretacions. Esperem que amb esta aposta simfònica siga igual.

AC. Quin penseu que serà el concert més especial d’esta gira al costat de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV?

VB. Pensem que tots els concerts són únics i especials. Sembla un tòpic, però ja ens ha ocorregut abans: et crees unes expectatives per a un concert en concret i després un altre, en una sala més xicoteta o que no semblava tan estimulant, resulta que el públic el fa especial i el recordes per sempre. És evident que estrenar a Madrid, a priori, és motivador, però tenim moltes ganes d’estar en Xátiva i en el prestigiós festival Otoño Musical Soriano, on van tants grans artistes.

AC. Què diríeu als joves de hui dia que volen dedicar-se a la música professionalment? 

VB. Sobretot que perseguisquen els seus somnis, que estudien i que es formen tan bé com siga possible, que troben els mestres adequats. Nosaltres animem a tots els joves que volen viure de l’anomenada música clàssica! Han d’explorar nous conceptes de concert, d’espectacle, ser creatius i atrevir-se per a arribar a més públic, sempre des del respecte i la pulcritud.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES