Sofía Zarzoso és escollida directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV per a 2024

COMPARTIR:

Sofía Zarzoso (Castelló, 1996) dirigirà durant 2024 la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), segons ha decidit la junta directiva de l’entitat per a un càrrec que es renova cada any. Prendrà el relleu de Celia Torà Mateo, qui ha portat la batuta de la unitat en 2023.

La nova titular de la formació és una jove promesa de l’escena que compta entre les seues experiències en la direcció a la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu, cors com la Coral Cantedecor d’Almenara, la Coral Belcaire de Moncofa i la Coral de Torreblanca; o unitats com la de la Unió Musical Eslidense.

A més, Zarzoso es troba en l’actualitat cursant el Màster de Direcció d’Orquestral en ESMAR (Escola Superior de Música d’Alt Rendiment), després de graduar-se en l’Acadèmia Diesi de Direcció d’Orquestra i Banda, a Almeria. Compta també amb el Màster d’Interpretació i Investigació Performativa per la Universidad Alfonso X el Sabio de Madrid. Els primers estudis musicals de la directora es van centrar en la viola, instrument del qual també imparteix magisteri.

Entre altres experiències formatives, Zarzoso ha realitzat el Curs de Perfeccionament per al Professorat d’Orquestra dels centres educatius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, impartit per Cristóbal Soler; o tallers especialitzats com el Symphonic Bands Workshop de 2023 impartit per Pablo Marqués en el Berklee College of Music.

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV

La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV va ser creada en 2015 per a situar en el primer pla de l’escena musical una formació íntegrament de dones, com a reconeixement al treball de tantes intèrprets, directores, compositores i gestores culturals silenciades durant segles. La plantilla es compon de prop de 70 músiques procedents de societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats entre els 17 i els 60 anys, la qual cosa posa de rellevància el valor de la intergeneracionalidad propi d’estes entitats.

ALTRES NOTÍCIES