Beatriz Fernández, una directora pionera en la FSMCV que debuta amb l’Orquestra Nacional d’Espanya

COMPARTIR:

Beatriz Fernández Aucejo dirigirà a l’Orquestra Nacional d’Espanya (ONE) a l’Auditori Nacional de Música de Madrid el diumenge 25 de febrer a les 12h. Fernández va ser la primera directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, en 2015, el mateix any en què es va convertir en la primera dona a dirigir a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV.

La directora valenciana, que ha estat al capdavant de prestigioses formacions nacionals i internacionals, abordarà en el seu debut un programa amb obres de Serguei Prokófiev i Johannes Brahms juntament amb el pianista madrileny Leo de María com a solista. 

La directora arriba a este concert després d’assistir recentment al mestre Semyon Bychkov amb la Tonhalle Orchester Zürich i guanyar el tercer premi i el Premi ARTE en l’última edició del Concurs de Direcció Internacional La Mestra celebrat a París. Des de llavors, és membre activa de l’Acadèmia La Mestra de la Filharmònica de París on prossegueix amb la seua formació i trajectòria artística col·laborant amb prestigiosos directors com François-Xavier Roth, Kirill Karabits, David Reiland, Case Scaglione, Lin Liao, Klaus Mäkela, Tugan Sokhiev al costat d’orquestres com l’Orquestra Nacional de Metz Gran Est, Orquestra Nacional de Île-de-France, Ensemble Intercontemporain, Orquestra de París, Orquestra du Capitole de Tolosa, entre altres.

El reconeixement a França ve a sumar-se a guardons com la Batuta d’Or (2021), atorgat per la Diputació de València després d’haver guanyat tres primers premis amb Menció d’Honor en el Certamen Provincial de Bandes de València; el Clars de Llum (2021) de la Universitat de València que destaca amb aquesta distinció el compromís amb la Cultura Musical pel lliurament i treball que realitza en la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València; i l’Isabel Ferrer (2015), atorgat per la Generalitat Valenciana, en la categoria de Benestar i Igualtat, com a dona de referència en el seu camp professional, entre altres. 

El programa que s’abordarà a l’Auditori Nacional de Música, dins del cicle Descobreix… coneguem  els noms, inclourà el Concert per a piano i orquestra número 1 en Re bemoll major, opus 10 de Prokófiev i la Simfonia número 3 en Fa major, opus 90 de Brahms.

Una carrera brillant

El debut de Beatriz Fernández Aucejo amb l’Orquestra de València en 2015 marca el punt de partida amb el món professional al qual han seguit col·laboracions i concerts amb nombroses orquestres com la de la Regió de Múrcia, Navarra, ADDA Simfònica d’Alacant, Comunitat Valenciana, Gran Canària, Extremadura, Bilbao, Castella i Lleó, Còrdova, Granada, Illes Balears, Màlaga, Republic Korean Navy Band; així com amb diverses bandes municipals: València, Palma, Santiago de Compostel·la, Madrid i la de Barcelona, formació en la que va ser subdirectora durant dos temporades. En l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va ser directora titular artística i musical durant cinc temporades (2018-2023) i va participar en el Festival Internacional de Música Cancun.  

Va començar els seus estudis a València i l’estructura tradicional i revolucionària de les societats musicals i de les seues bandes de música va ser la clau perquè desenvolupara una forta connexió amb la música. En este ambient es va trobar completament immersa en la seua pràctica i aprenentatge, assimilant de primera mà el valor del respecte, l’escolta i la comunicació social.

Va estudiar amb els directors Joshard Daus en la Universitat de Magúncia, Peter Gülke en la Universitat Mozarteum, Michel Tabachnik en la Accademia Musicale Chigiana i el postgrau en repertori contemporani en el Conservatori della Svizzera Italiana a la ciutat de Lugano al costat del mestre Arturo Tamayo, havent participat també en l’Acadèmia d’Òpera Italiana Riccardo Muti i l’Acadèmia del Festival Aix-en-Provence.

ALTRES NOTÍCIES