‘Carmina Burana’ i el gran repte coral de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

COMPARTIR:1

Queden només uns dies per a la primera gran cita de l’any de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV. El Palau de Les Arts ha penjat el cartell de «No hi ha entrades» per a un concert en el qual la jove formació es conjugarà amb l’Escolanía de Nuestra Señora de los Desamparados i el Coro Universitario Sant Yago per a interpretar un programa en el qual destaca Carmina Burana.

«És una obra molt coneguda pel gran públic i això ja resulta un repte, perquè segur que tenen referències de concerts i bones gravacions anteriors», apunta el director de la Jove Orquestra Simfònica, Cristóbal Soler, sobre la peça principal del repertori. «El músic jove compta amb una formació sobretot simfònica. Ací tenim una obra coral: hi ha un balanç, text, equilibri, distàncies entre cor i orquestres», afegeix sobre l’obra de Carl Orff.

Els músics de la Jove Orquestra Simfònica han estat concentrats durant els últims dies en Les Arts per a assajar la peça. «Com la toquem amb un cor se’t clava la melodia al cap», explica Micaela García, pianista de la formació. «És molt important per a mi, l’he escoltat des que era molt petita i tocar-la ara amb l’orquestra és molt especial», ressalta l’artista.

El programa es completa amb Así cantan los chicos, de Jesús Guridi, i l’estrena de la Marcha a la Real Senyera, del compositor J. M. Gómez de Edeta. Després ressonaran els Carmina Burana. «És un ganxo perquè el públic puga disfrutar d’esta energia, i a més la nostra joventut té una preparació tècnica com no n’hi ha hagut en la història», conclou el director de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV.

Fotografies de Miguel Ángel Calvo / FSMCV

ALTRES NOTÍCIES