Una gran banda amb més de cent joves músics va culminar l’última gran fita del Nadal musical a la Comunitat Valenciana, en una vesprada que servia per a preparar l’arribada dels Reis Mags. Xiquetes i xiquets procedents de les societats musicals de la demarcació comarcal de València ciutat van entonar a la vesprada del 3 de gener una gran simfonia, juntament amb alumnes dels cors de les escoles i l’agrupació Pequeños Cantores de València. 

El concert Sons de Nadal, impulsat per la Generalitat Valenciana i organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, va tindre lloc a la Plaça de la Verge de València. El programa que va desplegar la jove formació estava conformat per nadales i per l’obra Los Tres Reyes Magos, d’Hugo Chinesta. Rafael Hedo, membre de l’Ateneu Musical del Port, va ser el narrador d’esta última peça.

Els protagonistes del concert havien assajat durant tota la setmana a l’Alqueria Julià-Casa de la Música, amb dos directors: Víctor Soria Urios, qui és membre de la Societat Musical Poblats Marítims; i José Vicente Balaguer, qui és mestre a l’escola de l’Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis.

Este recital suposà l’última gran trobada musical de la campanya Un Nadal més valencià, la qual ha oferit a veïns i visitants de diverses localitats valencianes una manera més pròxima de viure estes festes. 

Entre les experiències d’esta iniciativa es van celebrar diversos concerts a Alacant, València, Castelló i Elx, protagonitzats per diverses societats musicals, com la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, la Unión Musical San Felipe Neri de la Llosa, l’Escuela de Música Ciudad de Elche i el Centro Instructivo Musical de Onil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *